Studiebesök på Åsgård och ML. Borstteknik 2011-09-14

Onslunda Hushållningsgille och Byalag hade på onsdagen anordnat studiebesök enligt ovan och samling var hos familjen Lundberg på Åsgård där Charlotte Ivarsson-Lundberg hälsade välkommen och presenterade gårdsbutiken och de produkter som säljs där. Därefter blev det uppvisning av gårdens hund i fårvallning vilket blev mycket uppskattat.
Därefter gick färden vidare till ML. Borstteknik där Börje Magnusson demonstrerade maskinsättning av specialborstar, bl.a. skidvallaborstar till Svenska och Tyska skidlandslagen samt en specialsatt rulle som används i tillverkningsindustrin. Anki Magnusson tog sen över och presenterade sortimentet i borstbutiken. Som avslutning presenterade hon till allas jubel den snusmaskin som tillverkats av en släkting till henne, och som tydligen fungerade perfekt för försökspersonen fick använda borstfunktionen på maskinen för att borsta av näsan.
Kvällen avslutades med kaffedrickning i Borstakongens matsal där Anki dukat upp bl.a. bröd bakat på dinkelmjöl och lammkorv från Åsgård. Hushållningsgillets ordf. Gert Jönsson framförde de närvarandes tack för en intressant och trevlig kväll till kvällens värdpar.
Bertil Malmborg